Kiaulienos kotletukai
Žodis kotletukai primena vaikystę, nes juos kepdavo dar močiutė. Dabar –
kepa mama. Labai nesudėtingi ir greit paruošiami jie yra puikus pietų
patiekalas.
500 g
kiaulienos
1–2 kiaušiniai (priklausomai nuo dydžio)
2 batono riekelės
Druskos pagal skonį
Kotletinių prieskonių pagal skonį
Kiaulienos kumpį sumalame
mėsmale, įmušame kiaušinį, suberiame druską ir prieskonius bei vandenyje
pamirkytas batono riekeles (prieš dedant jas į mėsą – reikia išspausti iš jų
vandenį). Viską sumaišome – geriausiai rankomis.
Formuojame maltinukus-kotletukus.
Mama juos kepa keptuvėje ant atskirai pagamintų kiaulienos taukų (sumalti
lašinukai su porą pipiriukų ir lauro lapeliu išlydomi ir paliekami atšalti.
Taip gaunami riebalai), bet , žinoma, galima ir tų riebalų, kuriuos jums
vartoti įprasta.
Komentarai
Rašyti komentarą