Kiaulienos kotletukai



Žodis kotletukai primena vaikystę, nes juos kepdavo dar močiutė. Dabar – kepa mama. Labai nesudėtingi ir greit paruošiami jie yra puikus pietų patiekalas.

500 g kiaulienos
1–2 kiaušiniai (priklausomai nuo dydžio)
2 batono riekelės
Druskos pagal skonį
Kotletinių prieskonių pagal skonį

 Kiaulienos kumpį sumalame mėsmale, įmušame kiaušinį, suberiame druską ir prieskonius bei vandenyje pamirkytas batono riekeles (prieš dedant jas į mėsą – reikia išspausti iš jų vandenį). Viską sumaišome – geriausiai rankomis.
Formuojame maltinukus-kotletukus. Mama juos kepa keptuvėje ant atskirai pagamintų kiaulienos taukų (sumalti lašinukai su porą pipiriukų ir lauro lapeliu išlydomi ir paliekami atšalti. Taip gaunami riebalai), bet , žinoma, galima ir tų riebalų, kuriuos jums vartoti įprasta.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas