Maskarponės ir kondensuoto pieno tortas


Vieną vasaros savaitgalį visi namie užsinorėjom torto. Pasižiūrėjau ko turim šaldytuve ir iš esamų ingridientų sugalvojau kremuką. Jis saldus, bet lengvo saldumo, kažkuo primena „Rafaello“ tortą. Tik gaminant pastarojo torto kremą reikia neperplakti grietinėlės, kad ji nesušoktų į gumuliukus. O gaminant šį kremą – baimintis to nereikia. Jį ir padaromas daug greičiau.


3 biskvitai (geriausia kakaviniai)

750 ml maskarponės

Indelis kondensuoto pieno

2 pakeliai grietinėlės standiklio

Spanguolių uogienės

1 pakelis vyšnių želė

Trešnių papuošimui

Brendžio

Greitai pagaminamiems tortams paprastai renkuosi jau iškeptus biskvitus. Žinoma, tik tokius, kurių kokybe ir skoniu neabejoju. Pirmiausia pasigaminame kremą. Dubenyje išmaišome maskarponę, kad ji būtų minkštesnė, tada supilame palaipsniui kondensuotą pieną. Išmaišius suberiame grietinėlės standiklį ir maišome tol, kol masė tampa tiršta.
Sulaistome vieną biskvitą truputėliu brendžiu, ištepame uogiene, tada dedame 4–5 valgomuosius šaukštus kremo ir išlyginame kremą. Ant viršaus dedame paplotį, sulaistome jį, ištepame uogiene ir aptepame kremu. Tą patį padarome ir su trečiuoju.
Išplauname trešnes ir išėmę kaulą perpjauname per pus ir išdėstome ant torto viršaus. Geriausia želę pasigaminti anksčiau ir užpilti (potirštę) ant torto. Tortą laikome šaldytuve  kokias 3–4 val.
 

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas