Maskarponės ir kondensuoto pieno tortas
Vieną vasaros savaitgalį visi namie užsinorėjom torto.
Pasižiūrėjau ko turim šaldytuve ir iš esamų ingridientų sugalvojau kremuką. Jis
saldus, bet lengvo saldumo, kažkuo primena „Rafaello“ tortą. Tik gaminant
pastarojo torto kremą reikia neperplakti grietinėlės, kad ji nesušoktų į
gumuliukus. O gaminant šį kremą – baimintis to nereikia. Jį ir padaromas daug
greičiau.
3 biskvitai (geriausia
kakaviniai)
750 ml maskarponės
Indelis kondensuoto pieno
2 pakeliai grietinėlės standiklio
Spanguolių uogienės
1 pakelis vyšnių želė
Trešnių papuošimui
Brendžio
Greitai pagaminamiems tortams
paprastai renkuosi jau iškeptus biskvitus. Žinoma, tik tokius, kurių kokybe ir
skoniu neabejoju. Pirmiausia pasigaminame kremą. Dubenyje išmaišome maskarponę,
kad ji būtų minkštesnė, tada supilame palaipsniui kondensuotą pieną. Išmaišius
suberiame grietinėlės standiklį ir maišome tol, kol masė tampa tiršta.
Sulaistome vieną biskvitą
truputėliu brendžiu, ištepame uogiene, tada dedame 4–5 valgomuosius šaukštus
kremo ir išlyginame kremą. Ant viršaus dedame paplotį, sulaistome jį, ištepame
uogiene ir aptepame kremu. Tą patį padarome ir su trečiuoju.
Išplauname trešnes ir išėmę
kaulą perpjauname per pus ir išdėstome ant torto viršaus. Geriausia želę
pasigaminti anksčiau ir užpilti (potirštę) ant torto. Tortą laikome
šaldytuve kokias 3–4 val.
Komentarai
Rašyti komentarą