Trapios tešlos pica
Be galo mėgstu picas. Pačias skaniausias, aišku,
teko ragauti Italijoje, o Kaune – tik „Bella Italia“ picerijoje. Grįžus iš
darbo labai užsinorėjau picos, tad nusprendžiau išsikepti ją. Ir ne orkaitėje,
kaip įprasta ar elektriniame keptuve, kuriame, deja, picos padas prisvyla, o
paprastoje keptuvėje. Pradėjau internete paiešką nuo keptuvėje keptos
picos. Ir radau vieną besikartojantį receptą (trapios picos), pagal kurį picos
pagrindas kepamas kap netirštos tešlos blynas, o ne kaip paplotėlis. Tiesą
sakant kažkaip „įtartinai“ nuskambėjo ir pirmą kartą neišėjo. Tad užsiminkiau
tešlą ir išsikočiojus paplotį išsikepiau skanią trapią picą. Maišydama
pakeičiau proporcijas, dėjau produktus savo nuožiūra, pagardinau šiek tiek.
Tešlos užteko vienai nemažai picai.
Pagrindui
1 kiaušinis
1,5 šaukšto Helmans original
majonezo (galima ir 1 šaukštą dėti)
2 šaukštai riebios grietinės
1,5 šaukštelio cukraus
Trupučiukas sodos
Miltai
Alyvuogių aliejus
Viršui
Kečupas
Šaltai rūkytas kumpis,
vištienos krūtinėlė
Sūris
Picos prieskoniai
Komentarai
Rašyti komentarą