Trapios tešlos pica


Be galo mėgstu picas. Pačias skaniausias, aišku, teko ragauti Italijoje, o Kaune – tik „Bella Italia“ picerijoje. Grįžus iš darbo labai užsinorėjau picos, tad nusprendžiau išsikepti ją. Ir ne orkaitėje, kaip įprasta ar elektriniame keptuve, kuriame, deja, picos padas prisvyla, o paprastoje  keptuvėje. Pradėjau internete paiešką nuo keptuvėje keptos picos. Ir radau vieną besikartojantį receptą (trapios picos), pagal kurį picos pagrindas kepamas kap netirštos tešlos blynas, o ne kaip paplotėlis. Tiesą sakant kažkaip „įtartinai“ nuskambėjo ir pirmą kartą neišėjo. Tad užsiminkiau tešlą ir išsikočiojus paplotį išsikepiau skanią trapią picą. Maišydama pakeičiau proporcijas, dėjau produktus savo nuožiūra, pagardinau šiek tiek. Tešlos užteko vienai nemažai picai.


Pagrindui
1 kiaušinis
1,5 šaukšto Helmans original majonezo (galima ir 1 šaukštą dėti)
2 šaukštai riebios grietinės
1,5 šaukštelio cukraus
Trupučiukas sodos
Miltai
Alyvuogių aliejus



Viršui
Kečupas
Šaltai rūkytas kumpis, vištienos krūtinėlė
Sūris
Picos prieskoniai

Kiaušinį išplakame, įmaišome majonezą, grietinę, cukrų, sodą. Į masę pamažu beriame miltus. Užsiminkome tešlą, Iškočiojame norimo dydžio paplotėlį. Keptuvę įkaitiname, įpilame truputį alyvuogių aliejaus. Kai išsklaidome jį po visą keptuvę, dedame picos paplotėlį prieš tai vieną pusę patepę aliejumi. Taip padas tikrai nepridegs. Šiek tiek pakepame paplotėlį, paskui apverčiame jį, kad iškeptų ir viršus. Vėl apverčiame paplotį, nukeliame keptuvę nuo ugnies ir ištepame picos paplotį kečupu, sudedame mėsytę, apibarstome fermentiniu sūriu ir picos prieskoniais. Keptuvę pastatome ant ugnies ir kepame kol sūris išsileis. Galima keptuvę uždengti dangčiu.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas