Šampaninio kremo tortas
Šį receptą radau viename puikiame žurnale„Virtuvė“,
tačiau darant paaiškėjo, kad praktikoje ne visada išeina kaip parašyta, todėl
gal ir kremas gavosi šiek tiek kitoks.Vis dėlto tortas išėjo skanus, kas nelabai mėgsta per didelį saldumą, tai jis yra kaip tik toks.
600 ml saldaus šviesaus putojančio vyno „Rocca dei Forti“
3 šaukštai cukraus
300 ml plakamosios grietinėlės
50 g želatinos
2 pakeliai vanilinio pudingo
400 ml pieno
1 pakelis vanilinio cukraus
11 šaukštelių citrinų sulčių
Kremui pudingą išmaišyti su
pienu, įpilti putojančio vyno ir viską suplakti mikseriu. Manau tiks bet koks
šampanas, svarbiausia, kad būtų labai saldus. Manau, geriausi tiktų vienas iš ASTI šampanų
Želatiną užpilkite 80 ml vandens
ir išbrinkinkite, o vėliau ištirpinkite garų vonelėje ir supilkite į kremą.
Štai čia ir prasidėjo „linksmybės“ supilta želatina kreme pavirto į didelį
gumulą, o plakama – į makaronus. Tad teko visą dubenį pastačius į puodą su
vandeniu šildyti, kol želatina ištirpo. Taigi, nors paties kremo pagal receptą
nereikėjo kaitinti, aš – kaitinau. Matyt, geriau būtų buvę imti daug mažiau
želatinos ir paruošti taip, kaip nurodyta ant pakelio (su litru ar mažiau
vandens) arba tą mažesnį kiekį pirmiausia pilti į pieną. Taigi gautą masę
pastatyti į šaldytuvą kol pradės tirštėti.
Tada kitame inde išplakti
grietinėlę su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir citrinos sultimis. Cukraus galima
buvo dėti šiek tiek ir daugiau, nes kremas nėra saldus.
Abu kremus sumaišyti kartu ir
pertepti papločius. Jų nekepiau, tiesiog ėmiau pirktinius. Net nelaisčiau, kitą
dieną kremas, nors ir želė tipo, sudrėkino biskvitus.Viršų pabarsčiau kakavos ir cukraus pudros mišiniu.
Komentarai
Rašyti komentarą