Šampaninio kremo tortas


Šį receptą radau viename puikiame žurnale„Virtuvė“, tačiau darant paaiškėjo, kad praktikoje ne visada išeina kaip parašyta, todėl gal ir kremas gavosi šiek tiek kitoks.Vis dėlto tortas išėjo skanus, kas nelabai mėgsta per didelį saldumą, tai jis yra kaip tik toks. 




600 ml saldaus šviesaus putojančio vyno „Rocca dei Forti“
3 šaukštai cukraus
300 ml plakamosios grietinėlės
50 g želatinos
2 pakeliai vanilinio pudingo
400 ml pieno
1 pakelis vanilinio cukraus
11 šaukštelių citrinų sulčių
 

Kremui pudingą išmaišyti su pienu, įpilti putojančio vyno ir viską suplakti mikseriu. Manau tiks bet koks šampanas, svarbiausia, kad būtų labai saldus. Manau, geriausi tiktų vienas iš ASTI šampanų
Želatiną užpilkite 80 ml vandens ir išbrinkinkite, o vėliau ištirpinkite garų vonelėje ir supilkite į kremą. Štai čia ir prasidėjo „linksmybės“ supilta želatina kreme pavirto į didelį gumulą, o plakama – į makaronus. Tad teko visą dubenį pastačius į puodą su vandeniu šildyti, kol želatina ištirpo. Taigi, nors paties kremo pagal receptą nereikėjo kaitinti, aš – kaitinau. Matyt, geriau būtų buvę imti daug mažiau želatinos ir paruošti taip, kaip nurodyta ant pakelio (su litru ar mažiau vandens) arba tą mažesnį kiekį pirmiausia pilti į pieną. Taigi gautą masę pastatyti į šaldytuvą kol pradės tirštėti.
Tada kitame inde išplakti grietinėlę su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir citrinos sultimis. Cukraus galima buvo dėti šiek tiek ir daugiau, nes kremas nėra saldus.
Abu kremus sumaišyti kartu ir pertepti papločius. Jų nekepiau, tiesiog ėmiau pirktinius. Net nelaisčiau, kitą dieną kremas, nors ir želė tipo, sudrėkino biskvitus.Viršų pabarsčiau kakavos ir cukraus pudros mišiniu.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas