Riešutų sviesto sausainukai
Grįžusi iš
pasivaikščiojimo su šunia, nusprendžiau išsikepti blynelių. Tačiau pradėjus
maišant kiaušinius su grietinėle prisiminiau pradėtą riešutų sviestą. Taip
vietoj blynelių išėjo sausainiai iš riešutų sviesto. Keista, nors ir cukraus
dėjau, ir „Nutela“ saldi, bet štai sausainukai gavosi ne per saldūs. Man, kaip
saldumynų mėgėjai, net saldesni galėjo būti.
1 kiaušinis
200–300 g. riešutų sviesto
3 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
100 g grietinėlės (35 proc.)
apie 200 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kiaušinį išplakame su cukrumi,
vaniliniu cukrumi ir grietinėle. Sudedame riešutų sviestą ir gerai išsukame,
kad neliktų gumuliukų. Suberiame dalį miltų kepimo miltelius. Maišydami
palaipsniui pilame miltus,. Kai nebeįmanoma maišyti šaukštu, pradedami minkyti
rankomis tešlą.
Kadangi kepiau ne iš karto, tai
tešla kelias valandas „pailsėjo šaldytuve“. Dažnai receptuose rekomenduojama
tešlą palaikyti 1 val. šaldytuve, tačiau paprastai taip nedarau ir gaminiai
išeina tikrai ne blogesni.
Stalą pabarstome miltais, dalį
tešlos iškočiojame ir formele išspaudžiame sausainius. Dedame juos į miltais
pabarstytą skardą ir kepame apie 15–20 min., kol paruduos. Asmeniškai aš labai
mėgstu plonus, kartais gerokai prikepusius sausainius.
Komentarai
Rašyti komentarą