Riešutų sviesto sausainukai



Grįžusi iš pasivaikščiojimo su šunia, nusprendžiau išsikepti blynelių. Tačiau pradėjus maišant kiaušinius su grietinėle prisiminiau pradėtą riešutų sviestą. Taip vietoj blynelių išėjo sausainiai iš riešutų sviesto. Keista, nors ir cukraus dėjau, ir „Nutela“ saldi, bet štai sausainukai gavosi ne per saldūs. Man, kaip saldumynų mėgėjai, net saldesni galėjo būti. 
 

1 kiaušinis
200–300 g. riešutų sviesto
3 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
100 g grietinėlės (35 proc.)
apie 200 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių

 Kiaušinį išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir grietinėle. Sudedame riešutų sviestą ir gerai išsukame, kad neliktų gumuliukų. Suberiame dalį miltų kepimo miltelius. Maišydami palaipsniui pilame miltus,. Kai nebeįmanoma maišyti šaukštu, pradedami minkyti rankomis tešlą.
Kadangi kepiau ne iš karto, tai tešla kelias valandas „pailsėjo šaldytuve“. Dažnai receptuose rekomenduojama tešlą palaikyti 1 val. šaldytuve, tačiau paprastai taip nedarau ir gaminiai išeina tikrai ne blogesni.
Stalą pabarstome miltais, dalį tešlos iškočiojame ir formele išspaudžiame sausainius. Dedame juos į miltais pabarstytą skardą ir kepame apie 15–20 min., kol paruduos. Asmeniškai aš labai mėgstu plonus, kartais gerokai prikepusius sausainius.
 

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas