Varškės blyneliai su obuoliais
300 ml lenkiškos varškės
PRESIDENT
3 valgomieji
šaukštai grietinės
2 kiaušiniai
2 valgomieji šaukštai
cukraus
1 valgomasis šaukštelis
kėlimo miltelių
130 g. miltų
4-5 vidutinio dydžio
antaniniai obuoliai
Cinamono
Kiaušinių trynius išsukame su cukrumi, paeiliui
dedame ir maišome varškę (kadangi naudojau kaip „Prezident“ varškę, tai
blyneliai išėjo be gumuliukų, o tešla – lyg kremas.), grietinę ir kepimo
miltelius ir puse šaukštelio cinamono. Galiausiai sudedame išplaktus baltymus.
Palaipsniui beriame miltus. Nulupame obuolius, išimame sėklas. Obuolius
geriausiai pjaustyti plonais nedideliais gabaliukais. Iš pradžių pjausčiau gana
didokais, todėl pirmieji blyneliai, nors ir skanūs buvo, tačiau juos vartyti
buvo sunkoka – jie suplyšdavo. Teko paskui tešloje su peiliu smulkinti. Taigi į
įkaitintą keptuvę pilame alyvuogių aliejų ir krečiame blynelių tešlą. Ji turėtų
būti gana tiršta. Sudėjus pirmą partiją pabarstome blynelių viršų cukraus ir
cinamono mišiniu. Nors paskui reikia blynelius vartyti, tačiau cinamonas
išlieka ir suteikia blyneliams subtilų skonį.
Komentarai
Rašyti komentarą