Varškės blyneliai su obuoliais






300 ml lenkiškos varškės PRESIDENT
3 valgomieji  šaukštai grietinės
2 kiaušiniai
2 valgomieji šaukštai cukraus
1 valgomasis šaukštelis kėlimo miltelių
130 g. miltų
4-5 vidutinio dydžio antaniniai obuoliai
Cinamono

Kiaušinių trynius išsukame su cukrumi, paeiliui dedame ir maišome varškę (kadangi naudojau kaip „Prezident“ varškę, tai blyneliai išėjo be gumuliukų, o tešla – lyg kremas.), grietinę ir kepimo miltelius ir puse šaukštelio cinamono. Galiausiai sudedame išplaktus baltymus. Palaipsniui beriame miltus. Nulupame obuolius, išimame sėklas. Obuolius geriausiai pjaustyti plonais nedideliais gabaliukais. Iš pradžių pjausčiau gana didokais, todėl pirmieji blyneliai, nors ir skanūs buvo, tačiau juos vartyti buvo sunkoka – jie suplyšdavo. Teko paskui tešloje su peiliu smulkinti. Taigi į įkaitintą keptuvę pilame alyvuogių aliejų ir krečiame blynelių tešlą. Ji turėtų būti gana tiršta. Sudėjus pirmą partiją pabarstome blynelių viršų cukraus ir cinamono mišiniu. Nors paskui reikia blynelius vartyti, tačiau cinamonas išlieka ir suteikia blyneliams subtilų skonį.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas