Pica (su pilno grūdo miltais)
Šį kartą nusprendžiau paeksperimentuoti su picos pagrindu pridėdama
grietinės ir pilno grūdo miltų. Rezultatas nenuvylė – pagrindas iš tiesų išėjo
kitoks. Užteko tik vieno šaukšto pilno grūdo miltų, kad pakeistų skonį. Žinoma, galima šios rūšies miltų pilti ir dagiau, aš bijojau, kad nesigaus ar bus neskanu, tai jų naudojau labai mažai.
Pagrindui
2–3 šaukštų alyvuogių
aliejaus
20 g mielių
2–3 šaukštai
mineralinio vandens
1 šaukštelis cukraus
2 šaukštai grietinės
1 šaukštas viso grūdo
miltų
150–200 g miltų
Viršui
Pusė mocarelos
rutuliuko
Kiaulienios ar kitokio
kumpio
Fermentinio sūrio
Pomidorų padažo
Raudonėlio
Mieles sutrupinam užberiam
šaukštelį cukraus ir užpilam šlakeliu karšto vandens.
Į dubenį suberiame dalį miltų
(taip pat ir 1 valgomąjį šaukštą pilno grūdo miltų), supilam aliejų, pakilusias
mieles ir dar kokią pusę šaukštelio cukraus, grietinę bei mineralinį vandenį.
Viską išmaišome ir su likusiais miltais užminkome tešlą. Paliekame ją kokiai
valandai, kad pakiltų.
Iš tešlos rankomis ištampome
picos pagrindą. Patepame picos skardą aliejumi ir dedame ant jos picos
pagrindą. Tešlos viršų patepame pmidoru padažu, sudedame supjaustytą kumpį. Ant
viršaus dedame mažais gabaliukais supjaustytą mocarelą, užbarstome sutarkuotą
fermentinį sūrį. Užbarstome raudonėlio ir pašlakstome 1–2 šaukštelio alyvuogių
aliejaus.
Kepame įkaitintoje orkaitėje, kol
pica gražiai pagels.
Komentarai
Rašyti komentarą