Pica (su pilno grūdo miltais)



Šį kartą nusprendžiau paeksperimentuoti su picos pagrindu pridėdama grietinės ir pilno grūdo miltų. Rezultatas nenuvylė – pagrindas iš tiesų išėjo kitoks. Užteko tik vieno šaukšto pilno grūdo miltų, kad pakeistų skonį. Žinoma, galima šios rūšies miltų pilti ir dagiau, aš bijojau, kad nesigaus ar bus neskanu, tai jų naudojau labai mažai.

Pagrindui
2–3 šaukštų alyvuogių aliejaus
20 g mielių
2–3 šaukštai mineralinio vandens
1 šaukštelis cukraus
2 šaukštai grietinės
1 šaukštas viso grūdo miltų
150–200 g miltų
Viršui
Pusė mocarelos rutuliuko
Kiaulienios ar kitokio kumpio
Fermentinio sūrio
Pomidorų padažo
Raudonėlio


Mieles sutrupinam užberiam šaukštelį cukraus ir užpilam šlakeliu karšto vandens.

Į dubenį suberiame dalį miltų (taip pat ir 1 valgomąjį šaukštą pilno grūdo miltų), supilam aliejų, pakilusias mieles ir dar kokią pusę šaukštelio cukraus, grietinę bei mineralinį vandenį. Viską išmaišome ir su likusiais miltais užminkome tešlą. Paliekame ją kokiai valandai, kad pakiltų.
Iš tešlos rankomis ištampome picos pagrindą. Patepame picos skardą aliejumi ir dedame ant jos picos pagrindą. Tešlos viršų patepame pmidoru padažu, sudedame supjaustytą kumpį. Ant viršaus dedame mažais gabaliukais supjaustytą mocarelą, užbarstome sutarkuotą fermentinį sūrį. Užbarstome raudonėlio ir pašlakstome 1–2 šaukštelio alyvuogių aliejaus.
Kepame įkaitintoje orkaitėje, kol pica gražiai pagels.
 

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas