Rafaelo tortas
Tai vienas mano mėgstamiausių tortų - saldžiarūgštis, lengvas. Tiesa, kremą ruošiant reikia žiūrėti, kad nebūtų perplakta grietinėlė. Antrą kartą jį gamindama, padariau šią klaidą ir kreme atsirado gumuliukai. Nors tortą suvalgėm, bet jis nebuvo toks skanus, kaip pirmą kartą. Trečią kartą gamindama šventėm jau atidžiai žiūrėjau ir tortas išėjo nuostabus.
450
g plakamosios grietinėlės
200
sviesto
1
indelis kondensuoto pieno
2
pakeliai grietinėlės standiklio
1
citrina
150
g. vandens
2
arbatiniai šaukšteliai cukraus
Biskvitai
Kadangi biskvitų
nusprendžiau nekepti – puikiai juos atstojo ir parduotuvėje pirkti vokiški
biskvitai. Jie minkšti, korėti ir nėra pernelyg saldūs. Jau ne kartą teko šiuos
biskvitus išbandyti ir dar neteko nusivilti.
Taigi telieka
susimaišyti kremą.
Dubenyje
išplakame grietinėlę su standikliu iki purios masės. Svarbiausia neperplakti.
Pastatome grietinėlę į šaldytuvą. Kitame dubenyje išsukame sviestą su
kondensuotu pienu. Kadangi kad ir kaip besukau, sviesto mažyčiai gumuliukai
jautėsi, tai teko įstatyti dubenį į kitą su vandeniu ir pakaitinti ant ugnies.
Sviestas kuo puikiausiai ištirpo. Atšalus šiam mišiniui sumaišome su
grietinėle. Sukame kremą tol, kol jis sutirštėja. Grietinėlėje esantis
standiklis tirština patį kremą, štai kodėl negalima perplakti grietinėlės, nes
paskui susidaro sviesto gumuliuikai.
Prieš pertepant
papločius sulaistome juos mišiniu pasigamintu iš vandens, cukraus ir citrinos
sulčių.
Torto viršų pabarstome kakava. Galima pridėti ant viršaus morengų arba
užbarstyti kokoso drožlių.
Komentarai
Rašyti komentarą