Rafaelo tortas

Tai vienas mano mėgstamiausių tortų - saldžiarūgštis, lengvas. Tiesa, kremą ruošiant reikia žiūrėti, kad nebūtų perplakta grietinėlė. Antrą kartą jį gamindama, padariau šią klaidą ir kreme atsirado gumuliukai. Nors tortą suvalgėm, bet jis nebuvo toks skanus, kaip pirmą kartą. Trečią kartą gamindama šventėm jau atidžiai žiūrėjau ir tortas išėjo nuostabus.




450 g plakamosios grietinėlės
200 sviesto
1 indelis kondensuoto pieno
2 pakeliai grietinėlės standiklio
1 citrina
150 g. vandens
2 arbatiniai šaukšteliai cukraus
Biskvitai

Kadangi biskvitų nusprendžiau nekepti – puikiai juos atstojo ir parduotuvėje pirkti vokiški biskvitai. Jie minkšti, korėti ir nėra pernelyg saldūs. Jau ne kartą teko šiuos biskvitus išbandyti ir dar neteko nusivilti.
Taigi telieka susimaišyti kremą.
Dubenyje išplakame grietinėlę su standikliu iki purios masės. Svarbiausia neperplakti. Pastatome grietinėlę į šaldytuvą. Kitame dubenyje išsukame sviestą su kondensuotu pienu. Kadangi kad ir kaip besukau, sviesto mažyčiai gumuliukai jautėsi, tai teko įstatyti dubenį į kitą su vandeniu ir pakaitinti ant ugnies. Sviestas kuo puikiausiai ištirpo. Atšalus šiam mišiniui sumaišome su grietinėle. Sukame kremą tol, kol jis sutirštėja. Grietinėlėje esantis standiklis tirština patį kremą, štai kodėl negalima perplakti grietinėlės, nes paskui susidaro sviesto gumuliuikai.
Prieš pertepant papločius sulaistome juos mišiniu pasigamintu iš vandens, cukraus ir citrinos sulčių.
Torto viršų pabarstome kakava. Galima pridėti ant viršaus morengų arba užbarstyti kokoso drožlių.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas