Pjaustytos vištienos krūtinėlės kepsniukai-kotletukai
Kai nusibosta kepsniukai arba lieka nedidelių vištienos nuopjovų - galima iš vištienos filė pasigaminti skanius kotletukus.
1 vištienos krūtinėlė (filė)
1 kiaušinis
Džiūvėsiai
Druska
Vištienos prieskoniai
Kalendra
Imbieras
Malti kvapnieji pipirai
Labai smulkiais gabaliukais supjaustome krūtinėlę
(maždaug nago didumo), įmaišome išplaktą kiaušinį su druska (maždaug 1
nubrauktas arbatinis šaukštelis. Žinoma, galima ir mažiau, dažniausiai iš akies
matuoju). Supilame vištienos prieskonius, irgi apie 1 šaukštuką, truputuką
maltų pipirų, žiupsnelį kalendros ir imbiero. Paliekame pasimarinuoti.
Geriausiai kokioms 5 val. Įkaitiname keptuvę, pilame alyvuogių aliejų. Į
atskirą dubenėlį įberiame džiūvėsėlių. Imame vištienos krūtinėlės masę,
formuojame kotletukus ir dedame į džiūvėsius ir gerai apvoliojame. Džiūvėsiai
sutvirtina vištienos gabaliukus ir neleidžia jiems išbyrėti. Dedame
kepsniukus-kotletus į keptuvę ir kepame.
Komentarai
Rašyti komentarą