Pjaustytos vištienos krūtinėlės kepsniukai-kotletukai

Kai nusibosta kepsniukai arba lieka nedidelių vištienos nuopjovų - galima iš vištienos filė pasigaminti skanius kotletukus.



1 vištienos krūtinėlė (filė)
1 kiaušinis
Džiūvėsiai
Druska
Vištienos prieskoniai
Kalendra
Imbieras
Malti kvapnieji pipirai

Labai smulkiais gabaliukais supjaustome krūtinėlę (maždaug nago didumo), įmaišome išplaktą kiaušinį su druska (maždaug 1 nubrauktas arbatinis šaukštelis. Žinoma, galima ir mažiau, dažniausiai iš akies matuoju). Supilame vištienos prieskonius, irgi apie 1 šaukštuką, truputuką maltų pipirų, žiupsnelį kalendros ir imbiero. Paliekame pasimarinuoti. Geriausiai kokioms 5 val. Įkaitiname keptuvę, pilame alyvuogių aliejų. Į atskirą dubenėlį įberiame džiūvėsėlių. Imame vištienos krūtinėlės masę, formuojame kotletukus ir dedame į džiūvėsius ir gerai apvoliojame. Džiūvėsiai sutvirtina vištienos gabaliukus ir neleidžia jiems išbyrėti. Dedame kepsniukus-kotletus į keptuvę ir kepame.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas