Varškės sausainiai su nektarinais




 Kai buvau maža, mama kartais kepdavo sausainius su varške ir obuoliais. Jeigu įdėdavo rūgštesnių obuolių, tai sausainių greit nelikdavo, nes ir skaniausi jie būdavo šilti. Kadangi obuolių tuo metu, kai ruošiausi kepti sausainius neturėjau, panaudojau nektarinus. Jie kuo puikiausiai pakeitė obuolius, o dėl lenkiškos vaškės President tešla išėjo minkšta, be gumuliukų.


500 g lenkiškos varškės
1 kiaušinis
50 g grietinės
100 g cukraus
120 g sviesto
210 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
3 nektarinai

Viršui: 1 kiaušinis, 2 šaukšteliai cukraus, 2 šaukšteliai cinamono.

Į dubenį supilame miltus. Ant jų burokine tarka tarkuojame sviestą, kurį sumaišome su miltais iki trupinių. Kitame dubenyje išmaišome lenkišką varškę su grietine, kiaušiniu, cukrumi ir kepimo milteliais. (Jeigu naudojame lietuvišką varškę, tai prieš tai pertriname ja per sietelį ir sumaišome su didesniu grietinės kiekiu). Miltų ir sviesto masę suberiame į varškės masę. Jei reikia, dar beriame miltų, kol suminkome sausainių masę.
Atsiplėšiame gabalą tešlos, iškočiojame ir supjaustome kvadratai. Į jo vidurį dedame skiltelę nektarino, užlenkiame du priešingus tešlos kampus, kad gautųsi skarelė. Sausainį viršų patepame išplaktu kiaušiniu ir ant viršaus užberiame cukraus bei cinamono mišinio.
Skardą pabarstome miltais ir dedame sausainius. Kepame įkaitintoje orkaitėje, kol sausainiai pagels.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas