Varškės sausainiai su nektarinais
Kai buvau maža, mama kartais kepdavo sausainius su varške ir obuoliais. Jeigu įdėdavo rūgštesnių obuolių, tai sausainių greit nelikdavo, nes ir skaniausi jie būdavo šilti. Kadangi obuolių tuo metu, kai ruošiausi kepti sausainius neturėjau, panaudojau nektarinus. Jie kuo puikiausiai pakeitė obuolius, o dėl lenkiškos vaškės President tešla išėjo minkšta, be gumuliukų.
500 g lenkiškos varškės
1 kiaušinis
50 g grietinės
100 g cukraus
120 g sviesto
210 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
3 nektarinai
Viršui: 1 kiaušinis, 2 šaukšteliai cukraus, 2
šaukšteliai cinamono.
Į dubenį supilame miltus. Ant jų
burokine tarka tarkuojame sviestą, kurį sumaišome su miltais iki trupinių.
Kitame dubenyje išmaišome lenkišką varškę su grietine, kiaušiniu, cukrumi ir
kepimo milteliais. (Jeigu naudojame lietuvišką varškę, tai prieš tai pertriname
ja per sietelį ir sumaišome su didesniu grietinės kiekiu). Miltų ir sviesto
masę suberiame į varškės masę. Jei reikia, dar beriame miltų, kol suminkome
sausainių masę.
Atsiplėšiame gabalą tešlos,
iškočiojame ir supjaustome kvadratai. Į jo vidurį dedame skiltelę nektarino,
užlenkiame du priešingus tešlos kampus, kad gautųsi skarelė. Sausainį viršų
patepame išplaktu kiaušiniu ir ant viršaus užberiame cukraus bei cinamono
mišinio.
Skardą pabarstome miltais ir
dedame sausainius. Kepame įkaitintoje orkaitėje, kol sausainiai pagels.
Komentarai
Rašyti komentarą