Varškės blyneliai
Nors paprastai pirmenybę atiduodu lenkiškai varškei, tačiau šį kartą blyneliams naudojau pusriebę lietuvišką varškytę.
2 kiaušiniai
4 šaukštai
cukraus
100 g
lietuviškos varškės
7 šaukštai miltų
7-8 šaukštai
pieno
1 šaukštelis
kėlimo miltelių
Sumaišome
kiaušinius, cukrų, varškę, miltus ir kėlimo miltelius. Pilame pieną. Pieno ir
miltų kiekis gali kisti priklausomai nuo tešlos tirštumo. Aš pasigaminau gana
tirštą tešlą.
Į kaitintą keptuvę pilame lašelį alyvuogių aliejaus ir dedame po šaukštą
tešlos. Apkepame blynelius iš abiejų pusių. Pagardinti juos galima uogiene.
Blyneliai yra minkšti, purūs ir greitai pagaminami.
Komentarai
Rašyti komentarą