Varškės blyneliai



 Nors paprastai pirmenybę atiduodu lenkiškai varškei, tačiau šį kartą blyneliams naudojau pusriebę lietuvišką varškytę. 

2 kiaušiniai
4 šaukštai cukraus
100 g lietuviškos varškės
7 šaukštai miltų
7-8 šaukštai pieno
1 šaukštelis kėlimo miltelių

Sumaišome kiaušinius, cukrų, varškę, miltus ir kėlimo miltelius. Pilame pieną. Pieno ir miltų kiekis gali kisti priklausomai nuo tešlos tirštumo. Aš pasigaminau gana tirštą tešlą.
Į kaitintą keptuvę pilame lašelį alyvuogių aliejaus ir dedame po šaukštą tešlos. Apkepame blynelius iš abiejų pusių. Pagardinti juos galima uogiene. Blyneliai yra minkšti, purūs ir greitai pagaminami.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas