Šitą receptą išgirdau iš savo bendradarbės Raimondos, tačiau, kaip ir visada, ką nors gaminant įjungiama sava fantazija, tad vietoj slyvų, panaudojau obuolius, o lietuvišką varškę pakeitė kaimynų lenkų varškė. Žinoma, vietoj obuolių ar slyvų galima naudoti bet kokias uogas ar vaisius, aišku, geriausiai, kad jie būtų rūgštesni, tada atsiskleidžia visas pyrago „grožis“. Pagrindui ir viršui 150 g sviesto 250 g miltų 150 g cukraus 1,5 a.š. kepimo miltelių Įdarui 5-6 didelių obuolių 2 kiaušiniai 100 cukraus 300 g varškės ( President ) 2-3 v.š. kukurūzų krakmolo Darome trupinius, t.y. į dubenį patarkuojame sviestą, suberiame cukrų, kepimo miltelius bei miltus ir viską maišome rankomis. Gaminame kremą: varškę išsukame su kiaušiniais, cukrumi. Galiausiai suberiame kukurūzų krakmolą. Renkame pyragą. Didelę dalį trupinių, 2 trečdalius suberiame į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą skardą. Sudedame plonomis skiltelėmis nuluptus obuolius, sukrečia
Komentarai
Rašyti komentarą